Jesień rozgościła się już na dobre. Jest to czas, w którym uczniowie klas 1 - 3 poznają plony sadów, ogrodów i pól. Podczas wycieczek i spacerów obserwują przyrodę i dowiadują się jakie owoce i warzywa hoduje się w naszych ogródkach.
Niektóre z warzyw i owoców uczniowie przynieśli do szkoły, aby dokładniej poznać ich budowę i wartości odżywcze.
W ramach zajęć na temat zdrowego odżywiania i roli witamin, uczniowie postanowili wypróbować zdrowych dań przygotowanych przez Panią Bogusię.
W klasie pierwszej dzieci zajadały się pyszną zupką jarzynową, a w klasie trzeciej - zapiekanką jabłkowo-ryżową. Uczniowie klasy drugiej z wykorzystaniem sokownika przygotowywali smaczne wieloowocowe soki.
Nie zabrakło uśmiechu i niecierpliwego czekania na pyszności.
W tak przyjemny sposób, przy wspólnym posiłku bogate w witaminy potrawy szybko znikały z talerzy i szklanek.